Elektrische installatie afgekeurd! Wat nu?

Je woning heeft een afgekeurde elektrische installatie. Of je kocht een huis waarvan de keurder de elektrische installatie afkeurde. De enige oplossing: een herkeuring van je elektriciteit. Maar wat moet je precies doen? 

Wat met je woning?

Een negatief keuringsverslag houdt de verkoop van je woning niet tegen. De notaris geeft bij de ondertekening van de verkoopakte het negatieve keuringsverslag aan de koper. In de akte staat de datum van het verslag, samen met een vermelding dat de koper het verslag kreeg.

Herkeuring elektriciteit binnen de 18 maanden

Koop je een woning met een negatief elektrisch keuringsverslag? Dan laat je de elektrische installatie in het huis best zo snel mogelijk aanpassen en vernieuwen. Want na de verkoop geeft de notaris je identiteitsgegevens door aan de organisatie die de elektrische installatie keurde. De herkeuring van je elektrische installatie moet binnen de 18 maanden na de koop gebeuren.

Welk keuringsorganisme?

Ben je de nieuwe eigenaar van een woning met een afgekeurde elektrische installatie? Dan vraag je de herkeuring van je elektrische installatie aan bij het het  keuringsorganisme van jouw keuze. Je bent niet verplicht om opnieuw voor hetzelfde keuringsorganisme te kiezen dat de originele installatie afkeurde.

Tijd voor een upgrade

Moet je je elektrische installatie laten aanpassen? Doe dan geen half werk. Maak van de gelegenheid gebruik om ze volledig te vernieuwen en klaar te maken voor de toekomst. Laat je verlichting aansturen door bewegingsmelders, gebruik dimmers naast gewone schakelaars, automatiseer je rolluiken, zonwering, ventilatie, … Plaats selectieve differentieelschakelaars, vervang oude zekeringen door automatische, voeg overspanningsbeveiligers toe.

Zet een vakman aan het werk

Een afgekeurde elektrische installatie vernieuwen en beveiligen doe je niet zomaar. Zelf aan de slag gaan om kosten te besparen is één ding. De veiligheid van je gezin is nog iets anders. Riskeer geen negatieve herkeuring van je elektrische installatie. Doe een beroep op een vakman.

Wens je meer informatie of heb je nog vragen? Neem contact op met technics@rmbt.be of contacteer ons telefonisch op 09 277 07 07